Covorul este un accesoriu nelipsit in locuinte. Flexibilitatea coloristica pe care o ofera, varietatea de dimensiuni din care poti alege si toate avantajele pe care le aduce atunci cand vine vorba despre confort, fac din covor un element obligatoriu.
Covorul este un accesoriu nelipsit in locuinte. Flexibilitatea coloristica pe care o ofera, varietatea de dimensiuni din care poti alege si toate avantajele pe care le aduce atunci cand vine vorba despre confort, fac din covor un element obligatoriu.
Care sunt principalele motive pentru care merita sa cumperi un covor?
Este adevarat ca locuintele moderne sunt minimaliste, cel mai adesea cu pardoseala la vedere. Suprafata de pardoseala dintr-o incapere trebuie sa fie intrerupta de un covor, fie el cat de mic, din urmatoarele motive:
- Segmenteaza spatiul;
- Grupeze piesele de mobilier si accesoriile intr-un mod foarte armonios;
- Ofera o doza mare de confort pentru picioare;
Cum asortezi covorul cu elementele din incapere?
Este adevarat ca acest accesoriu poate sa creeze si senzatia unei incaperi dezordonate, atunci cand nu este ales corect. Daca vrei sa te bucuri de un spatiu 100% confortabil, este bine sa tii cont de toate elementele din incapere si sa urmaresti 3 criterii in momentul in care cumperi un covor: material, dimensiune si culoare.
Material
Covoarele sunt tesute din materiale extrem de variate: lana, polipropilena, matase, vascoza, iuta, sisal, bumbac si lista poate sa continue. Fiecare dintre aceste materiale poate sa ofere atat avantaje, cat si dezavantaje, diferentiindu-se din punct de vedere al costurilor, al modului de ingrijire, al confortului pe care il ofera si al rezistentei pe termen lung. O varianta ieftina si eficienta si usor de gasit in cele mai variate forme si culori este covorul din polipropilena. Acesta este usor de curatat, nu atrage acarieni, poate fi folosit alaturi de incalzirea in pardoseala si vine intr-o uriasa varietate de culori. Cand alegi materialul, este bine sa te orientezi si in functie de alte materiale pe care le ai in casa, in asa fel incat sa le asortezi, fara a aglomera incaperea cu zeci de texturi.
Dimensiune
Dimensiunea si forma covorului sunt si ele esentiale in aspectul final al incaperii. Este bine sa masori cu atentie spatiul si de asemenea, sa masori piesele de mobilier. Covoarele clasice, dreptunghiulare, pot defini foarte bine un spatiu atunci cand dimensiunile lor sunt proportionale cu incaperea. Covoarele rotunde aduc o nota mult mai romantica in incapere.
Culoare
Culoarea este elementul care conteaza cel mai mult la asortarea covorului cu celelalte elemente din incapere. Culoarea trebuie sa fie aleasa in functie de perdele, de pereti, de piesele de mobilier, de lumina naturala din incapere, de corpurile de iluminat si de accesorii. Regulile de baza privind alegerea culorii potrivite sunt urmatoarele: daca ai o incapere foarte mare, cea mai buna optiune este un covor inchis la culoare. Daca, in schimb, ai o incapere mica, un covor alb sau crem, fara modele foarte evidentiate este mult mai potrivit. Covoarele multicolore sunt potrivite in camerele simple, minimaliste, unde pot deveni centrul atentiei, in timp ce covoarele simple sunt gandite pentru acele incaperi in care piesele de mobilier sunt adevaratele vedete.
Daca vrei covoare de foarte buna calitate, care sa ii confere camerei tale un aer modern si confortabil, cei de la https://armedacarpet.ro/ iti pun la dispozitie cateva modele extrem de interesante.
Vezi articolul original aici!