Covoare sintetice sau covoare naturale? Sperăm ca următoarele rânduri să te ajute să decizi ce este mai bine să alegi pentru tine.
Aspectul general al unei incaperi poate sa aiba un impact major asupra starii noastre de spiritt. Indiferent ca suntem acasa, la birou sau in vizita la un prieten, este important sa ne bucuram atat de confort fizic, cat si de confort vizual.
Unul dintre elementele de baza ale confortului dintr-o inncapere este covorul. Acesta reuseste sa imbunatateasca gradul de izolare fonita si termica, este un element central de design si asigura confort direct pentru picioare.
Atunci cand alegi sa cumperi un covor insa, te lovesti de o provocare: materialul. Alegi un covor polyester , un covor din lana, unul din bumbac sau unul din vascoza? Fiecare material poate sa aiba avantajele si dezavantajele sale, motiv pentru care vom incerca sa le evidentiem si sa gasim cea mai buna optiune. In principiu, covoarele se impart in doua categorii importante in functie de material: covoarele naturale si covoarele sintetice.
Covoarele sintetice: materiale si avantaje
Exista trei mari categorii de materiale sintetice din care sunt realizate covoarele: poliesterul, polipropilena si vascoza.
Poliesterul este o optiune care ofera o doza mare de confort si este foarte accesibila. Covoarele din poliester rezista la umezeala, isi pastreaza bine culoarea si rezista la pete. Tocmai de aceea, este un material preferat de foarte multa lume si magazine precum https://armedacarpet.ro/ comercializeaza sute de modele, care mai de care mai interesante.
Polipropilena este o optiune durabila, perfecta pentru casele cu animale de companie si copii mici. Acest material rezista la razele UV la mucegai si la pete si este atractiv din punct de vedere al costurilor.
Vascoza este o solutie pentru cei care doresc un covor cu aspect luxos. Aceasta imita foarte bine matasea, insa nu face fata foarte bine umezelii.
Covoarele naturale: materiale si avantaje
Covoarele naturale sunt mai apreciate de cei care iubesc luxul. Acestea au o istorie mai bogata si prezinta proprietati foarte interesante. Materialele de baza pentru realizarea covoarelor naturale sunt lana, iuta si bumbacul.
Lana este materialul cel mai popular, fiind ignifug, confortabil si durabil. Covoarele din lana pot rezista secole intregi si au o valoare mare, fiind adesea tesute manual.
Iuta este o alta solutie durabila, perfecta pentru zonele cu trafic intens. Din pacate, tinde sa se pateze usor.
In ceea ce priveste bumbacul, este o solutie accesibila si usor de curatat. Nu este cea mai rezistenta optiune pe termen lung, absoarbe umiditatea, insa poate fi o varianta perfecta pentru cei care doresc sa schimbe frecvent aspectul incaperii.
Material natural sau sintetic?
Covoare sintetice sau covoare naturale? Este greu de dat un verdict. Atat materialele naturale, cat si cele sintetice vin cu avantajele si dezavantajele lor. Inainte de a achizitiona un covor este bine sa te asiguri ca este ceea ce iti doresti din punct de vedere al designului, din punct de vedere al dimensiunilor si din punct de vedere al structurii. Daca iti ofera confort, poate fi din orice material. Pentru o gamă largă de covoare vizitează Armeda Carpet.
Vezi articolul original aici!